تاثیر تبلیغات در اینستاگرام

جذب مشتری فراوان برای کسب‌وکار (انواع روش‌ها)

اینفلوئنسرها افرادی هستند که به تعداد زیادی از مخاطبان دسترسی دارند. اگر شما اینفلوئنسری را انتخاب کنید که مخاطبش گروه هدف شما باشد، می‌توانید با دسترسی به این مشتریان بالقوه، جذب مشتری فراوان را عملی کنید.برنامه این است:

۱. ایدهٔ اولیهٔ کسب‌وکار را پیدا کن

۲. کسب‌وکار را راه بینداز

۳. آن‌هایی را که ایدهٔ تو به دردشان می‌خورد پیدا کن

۴. محصولت را به آن‌ها بفروش!

این طور لیست‌کردن، کارها را ساده‌تر نشان می‌دهد. کلیت راه‌اندازی و هدایت یک کسب‌وکار، شاید همین لیست باشد؛ اما همهٔ فرایندها که این‌قدر خطی و هلو برو در گلو نیستند.

با بخش‌های دیگر کاری نداریم؛ ولی یکی از مراحلی که بین مرحلهٔ ۳ و ۴ گم شده است، چگونگی جذب مشتری است.
ما می‌دانیم که شما برای رشد کسب‌وکارتان به جذب مشتری فراوان نیاز دارید. چه ابزاری مهم‌تر، کاربردی‌تر، تأثیرگذارتر و دم‌دستی‌تر از شبکه‌های اجتماعی؟

در این مقاله، راهکارهایی را در اختیارتان قرار می‌دهیم که با استفاده از آن‌ها، خیالتان را از بابت جذب مشتری راحت کنید.

بنابراین اگر در ذهن شما هم سؤال «چگونه مشتری جذب کنیم؟» مدام رژه می‌رود، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. به شما قول می‌دهیم که این مقاله، بخشی از دغدغه‌های شما را در مسیر رشد کسب‌وکارتان حل خواهد کرد.

چه کسی به پرتقال‌های شما نیاز دارد؟! (پیدا کردن مخاطب هدف)

فرض کنید پرتقال‌فروش را پیدا کردیم و آن شما هستید. حالا یک مرحلهٔ دیگر به این داستان اضافه می‌شود: چه کسی پرتقال‌های شما را می‌خرد و چرا؟

در مقاله‌ٔ «چگونه مخاطب هدف را در اینستاگرام پیدا کنیم؟»، راهکارهای پیداکردن مخاطب یا همان مشتری بالقوه را به شما گفتیم. بنابراین، اینجا فقط به یک توضیح کوتاه بسنده می‌کنیم.

همهٔ افراد، دنبال یک چیز واحد نیستند. اگر بخواهید پابه‌پای سلیقه و خواستهٔ همهٔ افراد پیش بروید، عملاً فلج می‌شوید و از پا می‌افتید. شاید ابرشرکت‌های بزرگ بتوانند این کار را انجام بدهند و طیف وسیعی از مخاطبان مختلف را هدف بگیرند؛ اما حتی این شرکت‌ها هم روی گروه خاصی از افراد، انرژی بیشتری می‌گذارند؛ افرادی که به احتمال زیاد، مشتری بهتری برایشان خواهند بود.

بنابراین شما قبل از آنکه به دنبال روش های جذب مشتری برای فروش بیشتر باشید، باید ببینید کدام مشتری‌ها را می‌خواهید جذب کنید.

شما می‌توانید با یک جست‌وجوی اینترنتی، جست‌وجو در اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر، ارتباط گرفتن با افراد از گروه‌های مختلف و حتی طوفان فکری در تیم خودتان، مخاطب هدفتان را پیدا کنید. در یک کلام، به دنبال جواب این سؤال باشید:

پرتقال‌های من برای چه افرادی می‌تواند جذاب باشد؟

آبدارترین پرتقال را شما بفروشید! (اهمیت مزیت رقابتی)

پرتقالی را به مخاطب بدهید که نتواند هیچ جای دیگر پیدایش کند. سعی کنید محصولی خاص یا حتی یک آپشن خاص روی محصول‌تان به مخاطب ارائه بدهید که به شما نسبت به رقبایتان امتیاز بیشتری بدهد؛ که مخاطب را ترغیب کند از میان همهٔ خوبان، شما را برگزیند!

با این کار می‌توانید او را به مشتری‌تان تبدیل کرده و حتی طرفداری وفادار از او بسازید.

ارائهٔ این محصول یا آپشن به‌تنهایی کافی نیست. باید به‌ کمک استراتژی‌های بازاریابی و فروش، به مخاطب نشان بدهید که پرتقال‌های بهتری می‌فروشید.

در یک مثال ساده، ممکن است شما تنها فروشنده‌ای باشید که امکان چشیدن پرتقال‌هایتان را قبل از فروش به مشتری‌ها می‌دهید. این مشتری‌ها، باز هم به شما بازخواهند گشت.

با این همه، مهم است مخاطبان بدانند که شما چنین امکانی را در اختیار آن‌ها می‌گذارید. اینجاست که شبکه‌های اجتماعی به داد شما می‌رسند.

مزیت رقابتی داشته باشید

«پرتقال تورقوزآباد: هر آنچه که از یک پرتقال می‌خواهید!» (اهمیت هویت برند)

ارزش‌ها و اهداف برندتان را خوب بشناسید. اگر می‌خواهید احساسات مخاطب را برانگیزید و با او ارتباط برقرار کنید، باید برندتان را شفاف به مشتری بشناسانید. قدم اول هم، تعریف و شناخت ارزش‌های برند برای خودتان است.

برای خودتان یک هویت بصری جذاب طراحی کنید و یک پیام مشخص و ثابت داشته باشید. مثلاً استفاده از یک لوگوی خوب و یک پالت رنگی مشخص می‌تواند شخصیت برند شما را تعیین کند؛ به طوری که مخاطب هر کجا این مشخصه‌ها را ببیند، بداند که از سوی برند شماست.

برای برندتان هویت بسازید

بنابراین باید با استفاده از المان‌های بصری و محتوایی، یک برند شاخص و به‌یادماندنی بسازید تا بتوانید ارتباط بهتری با مشتری پیدا کرده و در نتیجه مشتری‌های بیشتری جذب کنید.

حق با مشتری است (اهمیت خدمات مشتریان)

اهمیت خدمات مشتریان می‌تواند گاهی بیشتر از بعضی استراتژی‌های بازاریابی باشد. حتی اگر بهترین تبلیغات را هم انجام داده باشید، اگر کارمندان شما نتوانند رفتار درستی با مشتری داشته باشند و به آن‌ها خدمت بدهند، ممکن است مشتری تصمیم بگیرد دیگر از محصول شما استفاده نکند.

برعکس این موضوع هم صادق است. رفتار درست با مشتری آن‌ها را تشویق می‌کند تا نه‌تنها باز هم از محصول شما استفاده کنند، بلکه آن را به دیگران نیز پیشنهاد دهند.

بنابراین، اگر یکی از مشتری‌ها از طعم پرتقال شما انتقاد کرد، با روی گشاده پذیرای او باشید تا نشان دهید که مشتری برایتان ارزشمند است و به نظر او اهمیت می‌دهید.

با آبمیوه‌فروشی سر خیابان همکاری کنید! (همکاری با برندهای دیگر)

از کسب‌وکارهایی که می‌توانند مکمل کار شما باشند – یا در مثال پرتقال‌فروشی، شما مکمل کار آن‌ها باشید – غافل نشوید. همکاری با آن‌ها می‌تواند به جذب مشتری بیشتر برای شما کمک کند و برند شما را رشد دهد. اگر مشتریان آبمیوه‌فروشی از آب‌پرتقال‌ها راضی باشند، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که به مشتریان شما تبدیل شوند.

این تصویر را ببینید که همکاری برند کالین با مسترتابه (بلاگر آشپزی)‌ را نشان می‌دهد.

با برندها و بلاگرها همکاری کنید

نکته: حواستان باشد که با برندی همکاری کنید که ارزش‌ها و مخاطبان هدفش با شما هم‌خوان باشد. اهداف و سود این همکاری را به صورت واضح مشخص کنید.

اگر از پرتقال راضی بودی، به همسایه‌ات هم بگو (تبدیل مشتری به معرف)

همان‌طور که گفتیم، اگر مشتری از پرتقال شما راضی باشد، کسب‌وکار شما را به دیگران هم معرفی خواهد کرد. اما شما می‌توانید علاوه بر رفتار خوب و خدمات مشتریان، مشوق‌هایی برای آن‌ها تعریف کنید.

برای معرفی‌های موفق، تخفیف یا جایزه در نظر بگیرید. حواستان باشد که دریافت این جایزه را برای مشتری تا جای ممکن آسان کنید تا زودتر تعریف پرتقال‌های شما روی زبان‌ها بیفتد.

شما حتی می‌توانید از آن‌ها بخواهید تا برند شما را در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنند و مشتری‌های بیشتری را جذب برندتان کنند.
به محتوای زیر نگاه کنید که توسط یکی از مشتریان برند تی‌شرت جاجرود تولید شده است:

تبدیل مشتری به معرف

حواستان به کارمندان‌تان باشد

رفتار خوب با مشتری از کارمندی سر می‌زند که از شغل و شرایط کاری‌اش راضی باشد. بنابراین، اگر می‌خواهید کارمندان‌تان رفتار مناسبی با مشتریان نشان دهند و در خدمت‌رسانی به آن‌ها کوتاهی نکنند، تشویق آن‌ها و همچنین توجیهشان برای انجام این کار، اهمیت زیادی دارد.

وانت پرتقال‌تان را جلوتر از بقیه وانت‌ها بگذارید! (استفاده از سئو)

مشتری باید برند شما را ببیند تا جذب کسب‌وکار شما شود و بخواهد از محصول‌تان استفاده کند. بنابراین، استفاده از اصول سئو برای بیشتر دیده‌شدن کسب‌وکارتان و محتواهای مربوط به آن ضروری است. اگر وب‌سایت دارید که باید داشته باشید، از کلمه‌های کلیدی، توضیحات متا و روش‌های دیگری که برای بهبود رتبهٔ وب‌سایت شما در سرچ گوگل وجود دارد، استفاده کنید.

نکته: از سئو هم در وب‌سایت و هم در شبکه‌های اجتماعی‌تان می‌توانید استفاده کنید. یادتان باشد که تأثیر شبکه‌های اجتماعی روی مشتری‌های بالقوه‌تان را دست‌کم نگیرید.

برای جذب مشتری تبلیغ کنید

شاید یکی از دم‌دستی‌ترین جواب‌ها به سؤال «چگونه مشتری جذب کنیم؟»، تبلیغات باشد. پس باید روش های تبلیغ برای جذب مشتری را بدانید.

  • می‌توانید با همکاری دیگر پیج‌ها، برندتان را تبلیغ کنید.
  • از کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی برای جذب مشتری بیشتر استفاده کنید
  • ویدئوهایی تولید کنید که قابلیت اشتراک‌گذاری و ویروسی‌شدن را داشته باشند
  • مشتری‌ها را به تولید محتوا (‌User Generated Content) تشویق کنید
  • می‌توانید از تبلیغات به‌ازای کلیک استفاده کرده تا به مخاطبان زیادی دسترسی پیدا کنید.
  • کلیدواژه‌هایی را به کار ببرید که مربوط به مخاطب هدفتان باشد.
  • کمپین‌های تبلیغاتی‌تان را پیگیری و بررسی کنید تا استراتژی‌هایتان را بهبود ببخشید.
  • در صورت نیاز، با یک شرکت بازاریابی حرفه‌ای یا آژانس تبلیغاتی همکاری کنید.
  • محصولتان را از طریق اینفلوئنسرها به مشتری‌ها بشناسانید

اینفلوئنسرها افرادی هستند که به تعداد زیادی از مخاطبان دسترسی دارند. اگر شما اینفلوئنسری را انتخاب کنید که مخاطبش گروه هدف شما باشد، می‌توانید با دسترسی به این مشتریان بالقوه، جذب مشتری فراوان را عملی کنید.

همکاری با اینفلوئنسرها و برندها یکی از موثرترین روش های جذب مشتری برای فروش بیشتر است.

این نمونه را ببینید. کاملیا رودنشین (اینفلوئنسر) برای پروموت کردن یک محصول با برند مای لیدی همکاری کرده است.

 

با اینفلوئنسرها همکاری کنید


بیشتر بخوانید: انواع روش‌های تبلیغات با اینفلوئنسرها


شبکه‌سازی کنید

در رویدادهای شبکه‌سازی و سخنرانی‌ها و کارگاه‌های مرتبط با صنعت کسب‌وکارتان شرکت کنید تا بتوانید با افراد و برندهای دیگر ارتباط بگیرید. حواستان باشد که به جای پرسیدن سؤال «منفعتش برای من چیست؟» از خودتان در زمان شبکه‌سازی بپرسید: «چطور می‌توانم به دیگران کمک کنم؟»

یک شبکه‌سازی خوب می‌تواند فرصت‌هایی را جلوی شما بگذارد که فکرش را هم نمی‌کردید؛ فرصت‌هایی که جذب مشتری فراوان را برای شما به دنبال خواهد داشت.

با مشتری‌های قدیمی دیداری تازه کنید

مشتریان قدیمی که مدتی است سراغی از شما نگرفته‌اند می‌توانند به نقطهٔ آغاز دیگری برای جذب مشتری تبدیل شوند. هر چند وقت یک بار، اطلاعات مشتریان قبلی‌تان را بیرون بیاورید و با آن‌ها ارتباط بگیرید.

برای جذب مشتری، می‌توانید به آن‌ها به‌عنوان مشتری‌های قدیمی، پیشنهادی ویژه (تخفیف، جایزه و …) بدهید. اینکه آن‌ها را به خاطر داشته‌اید، برایشان ارزشمند خواهد بود.

حوزهٔ تخصص‌تان را ارتقا دهید

اینکه شما علاوه بر خدمات و محصولاتی که ارائه می‌دهید، کارهای دیگری هم بلد باشید، گروه جدیدی از مشتریان را به برند شما جذب می‌کند. در سخنرانی‌های مربوط به صنعت‌تان و وبینارها به‌عنوان سخنران شرکت کنید. با این کار دیده می‌شوید و می‌توانید جذب مشتری کنید.

از بازخوردها به نفع خودتان استفاده کنید

بازخوردهایی که مشتری‌ها در فضاهای مختلف (آنلاین و آفلاین) به شما و کسب‌وکار شما می‌دهند، به شما می‌گوید که مشتری به دنبال چه چیزی است. بنابراین توجه ویژه‌ای به این بازخوردها داشته باشید.

یکی از بهترین راه‌ها برای جمع‌آوری این بازخوردها، استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. این فضاها هم بیشتر در دسترس مردم قرار دارد و هم فضایی است که در آن راحت‌تر می‌توانند نظرشان را بیان کنند.

از بازخوردهای مشتری به نفع خودتان استفاده کنید

خودتان اسپانسر دیگران شوید!

حمایت مالی از دیگر برندها یا رویدادها، تأثیر زیادی روی شناخته‌شدن برند شما دارد. به علاوه، حمایت از کسب‌وکارها و رویدادها (به‌خصوص کسب‌وکارهای کوچک و نوپا) تصویر عمومی بهتری از برند شما می‌سازد و اعتماد مشتریان بالقوهٔ شما را جلب می‌کند.

مخاطب‌ها را به انجام کاری دعوت کنید (Call To Action)

انجام این کار در شبکه‌های اجتماعی نتایج درخشانی را برای کسب‌وکار شما در پی خواهد داشت. هر کاری که مخاطب را ترغیب کند کنشی انجام دهد، نرخ مشارکت پیج شما را افزایش می‌دهد. افزایش نرخ مشارکت به معنای فالوور بیشتر و فالوور بیشتر به معنای مشتری بیشتر است.

شما می‌توانید کال‌تو‌اکشن را در قالب درخواست از مخاطب برای ورود به یک لینک در استوری یا ترغیب آن‌ها به کامنت گذاشتن زیر پست‌هایتان طراحی کنید.

مخاطبان را دعوت به اقدام خاصی کنید

مراقب مشتری‌هایتان باشید

شاید فکر کنید سخت‌ترین کار، جذب مشتری است. اما باید بدانید نگه داشتن مشتری در بلندمدت هم کار سخت‌تری است، هم ارزش بیشتری دارد؛ چراکه سودی همیشگی را برای شما به دنبال دارد.

پس سعی کنید به پیام‌های مشتریان به‌سرعت جواب بدهید و برای برطرف‌کردن نیازهای او، تمام تلاشتان را به کار بگیرید.

از شبکه‌های اجتماعی بیشترین بهره را برای جذب مشتری ببرید

شما می‌توانید برای جذب مشتری از شبکه‌های اجتماعی مانند واتساپ، تلگرام و اینستاگرام و همچنین ابزارهایی مانند ایمیل و پیامک استفاده کنید. (بهتر از در بیش از ۳ شبکهٔ اجتماعی فعال نباشید)

خبر خوب اینکه خدمات پلتفرم جریان در مسیر تبلیغات در اینستاگرام همراه شماست و به شما کمک می‌کند تا تبلیغات شما را مخاطبان زیادی ببینند و در نتیجه، مشتریان بیشتری جذب کسب‌وکارتان شوند.


اینفلوئنسرمارکتینگ با جریان


شما می‌توانید تبلیغات در اینستاگرام را با استفاده از پلتفرم جریان به دو صورت تعرفه‌ای و بازدیدی در قالب پست و استوری انجام دهید.

تبلیغات بازدیدی به این صورت است که تبلیغات شما از سوی پیج‌های دیگر و اینفلوئنسرها منتشر می‌شود و تنها به‌اندازهٔ بازدید تبلیغ شما در این رسانه‌ها ملزم به پرداخت خواهید بود.

در تبلیغات تعرفه‌ای نیز محتوای شما یا توسط خودتان یا توسط اینفلوئنسر تولید و در پیج اینفلوئنسر منتشر می‌شود. در ازای این خدمت، شما تعرفه‌ٔ مشخصی را پرداخت خواهید کرد.

برای استفاده از خدمات تبلیغات در اینستاگرام جریان باید ابتدا در سایت جریان ثبت‌نام کنید. سپس بودجه و پیج‌های اینفلوئنسرها و برندهای موردنظرتان را تعیین کنید و بعد اجرای کمپین را به تیم جریان بسپارید.

شما می‌توانید به‌صورت لحظه‌به‌لحظه در جریان کارهای اجرای کمپین قرار بگیرید و روی آن نظارت کنید.

 

منابع:
Forbes | Linkedin | U.S. Small Business Administration

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.